woensdag 3 september 2014

Zondagmiddagconcert in het Ommoordse Veld: zeilende zangers en zangeressen


Zeezeiler en musicus Willem Blonk vaart regelmatig uit met een schip vol zingende Ommoorders. De laatste jaren bezeilden ze de Engelse, Deense en Noorse kust. Op zondagmiddag 14 september om 15.00 uur zingt een zestal met de naam Seylsteen Ensemble op Kinderboerderij De Blijde Wei.
Op het programma niet alleen muziek van de zee, zoals een vierstemmig ‘Ketelbinkie’ en ‘Three Fishers’ van Jurriaan Andriessen, maar ook natuurliederen van o.a. Mendelssohn, liefdesliedjes uit de Engelse Renaissance en volksliedjes in kunstige bewerkingen. De ‘titelsong’ van het ensemble is een prachtig vijfstemmig madrigaal.
Het Seylsteen Ensemble bestaat uit Edith van Dam, Anje Aantjes, Wilma Stolk, Wessel Nusselder, Raaf Cornelisse en leider Willem Blonk, die ook gitaar en piano speelt.
Het concert wordt georganiseerd door de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen en is gratis toegankelijk. Het is alweer het laatste concert van de serie zondagmiddagconcerten in het Ommoordse Veld van dit jaar. Het concert maakt onderdeel uit van het programma van “Rotterdamse parkenmaand’. Van 6 tot 28 september worden er in vier weekenden groene activiteiten georganiseerd in Rotterdamse parken. Het is de bedoeling om in deze ‘parkenmaand’ nog meer bewoners kennis te laten maken met de parken en perken van onze stad! Je kunt bijvoorbeeld struinen door de haven, onkruidpizza’s bakken of op zoek gaan naar paddenstoelen. En natuurlijk naar de zeilende zangers komen luisteren! Kijk voor alle activiteiten op www.rotterdamseparken.nl
De Blijde Wei is in het Ommoordse Veld en op de fiets te bereiken langs de Rotte. Met de auto of het ov via de President Wilsonweg en het Kikkerpad. De auto kan geparkeerd worden op de parkeerplaats bij de Kip of op een parkeerplaats aan de overzijde van de President Wilsonweg. Alleen als u in het bezit bent van een invalidenontheffing kunt u parkeren vlak bij de ingang van De Blijde Wei.

 

Geen opmerkingen: