zondag 31 augustus 2014

Zondagmiddagconcert op De Blijde Wei

Echt zomers was het niet, daarom wilde het duo Cora Greevenbosch (fluit) en Willem Blonk op een beschut plekje spelen. Wij willen de musici graag onder de mooie rieten kap laten optreden, maar daar bleven de muziekstandaards deze keer echt niet staan. Er woei een frisse noordwestenwind en er waren soms dreigende luchten, maar al met al zijn er maar een paar druppels gevallen. Daarmee hebben we erg veel geluk gehad.
Ondanks de minder ideale omstandigheden was er veel publiek dat genoot van de mooie muziek die Cora en Willem ten gehore brachten. Een gevarieerd programma van Bach tot Spaanse flamengo's en tango's. Cora speelde "De geit" van Honneger als stuk dat heel toepasselijk was op deze locatie, maar de dieren van de Blijde Wei eisten vandaag ook regelmatig een solo op. Vooral de eenden en de schapen hadden er echt plezier in.
Over 14 dagen (op zondag 14 september) is er weer een concert. Dat is dan het laatste in de serie van dit seizoen. Dat concert staat in het teken van de Rotterdamse Parkenmaand. In de maand september vinden in diverse parken door de hele stad heen activiteiten plaats. Rotterdam wil graag laten zien dat het een groene stad. is.

Geen opmerkingen: