dinsdag 16 september 2014

Werkzaamheden in het Ommoordse Veld

Binnenkort worden er onder regie van Stadsbeheer werkzaamheden uitgevoerd in het Ommoordse Veld aan het sportveld en het veld tussen het sportveld en de heuvel. Onze werkgroep had in gesprekken met de voormalige deelgemeente en Stadsbeheer al eerder aangekaart dat op het sportveld heel vaak water staat. Zodra er wat regen gevallen is, kan er geen partijtje voetbal meer gespeeld worden. Scholen willen er bij mooi weer graag hun gymles geven, maar dat was de laatste tijd maar zelden mogelijk. Het is natuurlijk jammer als er een sportveld ligt en het niet gebruikt kan worden.
De oorzaak is dat we in een veengebied wonen, zo'n 6 m onder de zeespiegel. Er is in het verleden wel eens een laag zand aangebracht, maar die zakt al heel snel weer weg in het veen. Er is een paar jaar geleden een flinke greppel gegraven, dit heeft echter nog onvoldoende geholpen. Ons is uitgelegd dat het probleem niet gemakkelijk definitief is op te lossen, maar dat men graag nog eens een poging wil doen.
Eerst gaat de oude toplaag van het sportveld eraf. Die wordt verwerkt op de heuvel. De heuvel wordt door het klinken van de veengrond steeds lager en zal nu dus weer ietsje hoger worden: leuk voor het sleetje rijden in de winter.
De greppel die er nu ligt, zal flink verbreed worden. Op het sportveld zal een drainagesysteem en een zandlaag worden aangebracht. Ook tussen het sportveld en de heuvel komen drains te liggen.
Het is fijn dat het probleem aangepakt wordt, wij hopen dat er daarna weer een flink aantal jaren lekker gesport kan worden op het veld. Maar de onderlaag blijft natuurlijk slappe veengrond, daar kan ook Stadsbeheer niets aan veranderen.

Geen opmerkingen: