vrijdag 8 mei 2015

Onthulling informatiepanelen Ommoordse Veld


Afgraven van het veen

Zoals u weet, worden in het Ommoordse Veld zes informatiepanelen geplaatst. Wij nodigen u graag uit voor de onthulling op vrijdagmiddag 22 mei om 16.00 uur. Wij verzamelen ons op kinderboerderij De Blijde Wei, te bereiken via de President Wilsonweg en het Kikkerpad.  


De borden zijn een bewonersinitiatief, ondersteund door de gebiedscommissie Prins Alexander, om in beeld en verhaal meer van de historie van het Ommoordse Veld zichtbaar te maken. De vrijwilligers van de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen, de Historische Commissie De Ommoordse Polder’ en de Historische Vereniging Prins Alexander zijn meer dan een jaar bezig geweest met het schrijven van de teksten en het verzamelen van het beeldmateriaal. Het gaat om verhalen die het heden met het verleden verbinden, over cultuur en natuur. Op de afbeelding is een voorbeeld te zien van droge vervening.
 

De officiƫle onthulling zal uitgevoerd worden door Paul van de Laar, directeur van Museum Rotterdam en hoogleraar stadsgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Wij hopen u te ontmoeten op 22 mei.Geen opmerkingen: