donderdag 25 oktober 2007

Burgemeester Opstelten roept alle Rotterdammers op om de natuur in de eigen omgeving te beschermen!


In mei lanceerde Natuurmonumenten de actie “Nederland open en groen”. Bij het begin van onze actie in juni hebben wij ons aangesloten bij de uitgangspunten van deze actie, vandaar onze naam “Ommoordse Veld Open & Groen”.
Onder het motto ‘elke m2 telt’ reden bekende Nederlanders twee weken lang door het land met een tot natuurgebied omgebouwde bakfiets. Zij riepen alle inwoners en bedrijven op om de mouwen op te stropen voor de natuur. De bakfietstoer werd afgesloten door burgemeester Ivo Opstelten (http://www.nederlandopenengroen.nl/nieuws/Bakfietstour/ivo_opstelten).
Op 17 oktober (de dag dat wij op het stadhuis waren om in te spreken in de raadscommissie!) reed Opstelten een stukje voor het stadhuis op de bakfiets en riep daarbij alle Rotterdammers op om elke vierkante meter natuur in de eigen omgeving te beschermen en te creëren.
Natuurmonumenten roept iedereen op om in actie te komen en wensbrieven te sturen naar de verantwoordelijke bestuurders. Wij hebben de laatste maanden niets anders gedaan! 5228 steunbetuigingen liggen bij wethouder Karakus. Wij hebben duidelijk aangegeven dat het Ommoordse veld Open en Groen moet blijven. Elke partij in de gemeenteraad is dat met ons eens. De wethouder hoopt de gemeenteraad nog steeds van het tegendeel te kunnen overtuigen.
Wij roepen alle bestuurders van Rotterdam op om wethouder Karakus te stoppen en het Ommoordse Veld te beschermen, burgemeester Opstelten voorop.


Geen opmerkingen: