zondag 22 februari 2009

Cursus Sportief wandelen in het Ommoordse Veld

Sportstimulering Prins Alexander start op dinsdag 3 maart 2009 met een nieuwe cursus Sportief Wandelen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die op een eenvoudige manier hun conditie willen verbeteren buiten in de natuur. De cursus wordt gegeven door Mevr. T Hermans, een gediplomeerd Sportief Wandeltrainster.
Sportief Wandelen is bedoeld om eem actieve leefstijl te bevorderen. Het is heel eenvoudig: wandelen in een gevarieerd tempo met vrije armbewegingen. Tijdens de training worden zonder te forceren enkele intensieve wandeloefeningen ingebouwd.
Een training Sportief Wandelen duurt een uur. We trainen van 10:00 tot 11:00 uur.
De trainingen starten in maart en duren tot december ( met uitzondering van de schoolvakanties en met slecht weer). We verzamelen in wijkgebouw de Romeynshof en lopen dan gezamenlijk naar het Ommoordse Veld, waar de training plaats vind. De training bestaat uit een warming-up, een stuk stevig doorwandelen, loopoefeningen, spelvormen, tempowisselingen en uitlopen.
Elke keer wandelen we ook een andere route door het Ommoordse Veld, zodat u ook nog wat van de mooie natuur meekrijgt. En natuurlijk is het behalve inspannend ook gezellig, er is altijd tijd voor een praatje.
Kledingadvies is kleding waarin u zich lekker kunt bewegen en goede loopschoenen.
De kosten bedragen € 2,- per training. Voor meer informatie kunt u terecht: T. Hermans, Gemeente RotterdamSport en Recreatie, Sportstimulering Prins Alexander
Stresemannplaats 8, 3068 JL Rotterdam, 010-45 50 200, t.hermans@senr.rotterdam.nl

Geen opmerkingen: