zondag 8 februari 2009

Veel reacties op bericht over hangplek

De afgelopen dagen hebben wij veel reacties gekregen op ons standpunt over een (jongeren)ontmoetingsplaats aan de rand van het Ommoordse Veld.
Iedereen vindt dat jongeren elkaar moeten kunnen ontmoeten, maar men wijst ook op normen en waarden. Er wordt veel overlast gemeld (brandjes stichten, gebroken glas en geluid van scooters). Er is ontevredenheid over wat aan de overlast wordt gedaan.
Als er geen sprake is van overlast is eigenlijk elke plek goed. Suggesties die gedaan worden: blaas buurthuis De Molshoop nieuw leven in, maak cafés speciaal voor jongeren op Binnenhof en Hesseplaats of creëer een plek op het industrieterrein. Dat er voor jongeren niet zo heel veel te beleven valt in Ommoord wordt vaak genoemd.
Een jongerenontmoetingsplaats in een natuurgebied dat onlangs nog tot mooiste groene plekje van de deelgemeente is verkozen, vindt men geen goed idee en al helemaal niet bovenop de heuvel. Men vreest dat kwetsbare planten en bomen zullen sneuvelen en dat de rust van vogels, konijnen en hazen wordt verstoord.
Als er toch een plek moet komen dan wil men het vooral een beetje mooi en zeker geen opengesneden containers. Er worden voorbeelden van overkappingen aangedragen. Iemand suggereert een open muziektent waarin ook concerten kunnen worden gegeven. Het idee van een multifunctionele plek wordt breed ondersteund.
Verschillende mensen wijzen op het belang van het proces. Organiseer een dialoog van jongeren en buurtbewoners, probeer er samen iets van te maken. De Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen is graag bereid hieraan mee te werken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Brandjes stichten is geen overlast meer, maar valt onder crimineel gedrag.