vrijdag 29 juni 2018

Loreley brengt onvervalste positiviteit naar het Ommoordse Veld


Op zondag 8 juli staat het Ommoordse veld in het teken van North Sea Round Town met een zomers optreden van zangeres en violist Loreley. Zij brengt die middag met haar vierkoppige band een dosis onvervalste positiviteit naar Ommoord met haar opgewekt swingende muziek waarin je de warmbloedige hartslag van het veelkleurige Rotterdam terug hoort.  

Op 8 juli speelt ze muziek van haar debuutalbum Stories, dat ze dit voorjaar presenteerde in Grounds, Rotterdam. In de 11 tracks die het album telt brengt Loreley een persoonlijk verhaal naar voren over de zoektocht naar herkenning en oprecht contact in de anonimiteit van de grote stad. Op zoek naar het verhaal achter de eerste indruk, schuwt Loreley het niet om als eerste haar masker af te leggen en te laten zien uit welk hout ze gesneden is. En hoewel haar zoektocht naar oprechte connectie niet altijd over rozen gaat, is Stories bepaald geen klaagzang.  Ondanks de donkere kleuren van het leven, die in het verhaal ook een plaats hebben, is Stories toch vooral een optimistische oproep tot nieuwsgierigheid naar het onbekende.

Dat optimisme vindt zijn weg in een mix van stijlen, waarin je de invloeden terug hoort van popartiesten zoals Sting,  India. Arie en Paul Simon. Maar ook Afrikaanse iconen zoals Doet Gnahoré, en Mayra Andrade hebben hun stempel gedrukt op het geluid van Loreley, naast natuurlijk haar eigen achtergrond in de jazz.  Het resultaat is hartverwarmende muziek waar zonder meer de zon doorheen schijnt.
Kun jij wel een dosis onvervalste positiviteit gebruiken? Kom dan zondag 8 juli naar Kinderboerderij de Blijde Wei in het Ommoordse Veld. Aanvang concert 15:00, entree gratis.
Vast nieuwsgierig?
Bekijk Loreley op YouTube of beluister tracks van het album Stories op Spotify.
 

 

 

 

Geen opmerkingen: