maandag 11 juni 2018

Wandelen en een concert in het Ommoordse Veld


Zondag 10 juni verzamelden zich zo’n 25 mensen bij metrostation Romeynshof voor een wandeling door de Wijktuin. Zij kregen een rondleiding van Rob Hoebe, vrijwilliger van de Wijktuin en Anton Roeloffzen van het Wijknatuurteam. De Wijktuin ligt wat verborgen tussen de flats in Ommoord maar is echt een groen pareltje dat door vrijwilligers ingericht is in de jaren ’70 en altijd door vrijwilligers uit de wijk wordt onderhouden. De deelnemers kregen allen een boekje over de Wijktuin mee waarin zij de geschiedenis nog eens na kunnen lezen.

Door het Ommoordse Veld wandelde de groep naar Kinderboerderij De Blijde Wei waar een dubbel blaaskwintet van zeer getalenteerde jeugdige blazers een concert gaf. De dirigent, Peter le Feber, gaf een toelichting op de instrumenten van het dubbel blaaskwintet en liet hun klank horen. Er werden drie stukken gespeeld. Het eerste stuk van de Franse componist Milhaud (Little Chamber Symphony no. 5), geschreven in 1922 was wel even wennen. Niet iedereen vond dit mooi, maar er was ook een ‘bravo’ voor de keuze van dit moderne stuk. De Sinfonietta in F groot, opus 188, van Raff kreeg een bredere waardering evenals de Siegfried Idylle van Wagner. Peter le Feber vertelde de geschiedenis van dit muziekstuk, het was een symfonisch verjaardagsgedicht Dat Wagner voor zijn vrouw Cosima schreef. Op eerste kerstdag werd Cosima om halfacht gewekt door de klanken van dit muziekstuk. Welke vrouw zou ni niet blij zijn met zo’n poëtisch geschenk?

Het volgende concert is op 8 juli. Loreley speelt in het kader van North Sea Round Town jazz en pop met Afrikaanse invloeden.

 

Geen opmerkingen: