zondag 3 juni 2018

Wandelen door de Wijktuin Ommoord voorafgaand aan het concert

Op zondagmiddag 10 juni kunt u een wandeling maken door de Wijktuin in Ommoord onder leiding van Anton Roeloffzen (Wijknatuurteam) en Rob Hoebe (Wijktuin). De Wijktuin is een ecologisch park gelegen tussen de flats in Ommoord. Het is een tuin waar de natuur zijn gang mag gaan. Toen de wijk Ommoord werd gebouwd was er op deze plek veel puin gestort van gesloopte boerderijen. Vrijwilligers maakten op dit geaccidenteerde terrein een wilde tuin. Ook nu nog wordt de Wijktuin onderhouden door vrijwilligers uit de buurt Het is een afwisselend landschap met waterpartijen, een moerasje, een vennetje, rietland, elzen en struwelen. Er zijn diverse stinsenplanten te bewonderen.

De wandeling start om 13.30 uur bij metrostation Romeynshof. De wandeling gaat dan door de Wijktuin naar het Ommoordse Veld waar de tocht na ongeveer een uur eindigt bij kinderboerderij De Blijde Wei. Daar kunt u uitrusten bij een concert. Jonge musici van het ensemble Pedlev, een dubbel blaaskwintet, spelen klassiek muziek. Meer informatie over het concert in het vorige bericht.

Er zijn geen kosten verbonden aan de wandeling en het concert. Opgeven is niet nodig. Het is voldoende als u 10 juni om 13.30 verzamelt bij metrostation Romeynshof in de buurt van de spoorovergang. 

 

Geen opmerkingen: