zondag 29 april 2012

13 mei eerste zondagmiddagconcert: de Klezbez

13 mei om 15.30 uur is het eerste zondagmiddagconcert op De Blijde Wei. De Klezbez, een vrolijk muziekgezelschap uit de Bessenbuurt opent de serie concerten die door onze werkgroep zijn georganiseerd en mogelijk gemaakt worden door de financiële steun van de deelgemeente Prins Alexander. De Blijde Wei verleent ons gastvrijheid en de medewerkers zorgen ervoor dat we ook bij minder weer niet nat zullen worden. Het concert is gratis toegankelijk, na afloop kan er iets gedronken worden op eigen kosten.
De Klezbez speelt klezmermuziek, vrolijke en soms een tikkeltje weemoedige Oost-Europese muziek. Van oorsprong Jiddische volksmuziek, maar door de eeuwen heen beïnvloed door tal van stijlen, van klassiek tot zigeunermuziek en jazz. Klezmermuziek werd vooral gespeeld op bruiloften, bij de huwelijksvoltrekking, aan tafel en als dansmuziek.

Bezoekers kunnen parkeren op de parkeerplaats aan de Wilsonweg of bij de flats aan de overzijde. Handiger is het om op de fiets of te voet te komen. De zeven muzikanten van de Klezbez (zie foto) zijn Hanneke Ris (klarinet), Wim van Oostrom (contrabas), Elle Corbeth (viool), Hester van Yperen (saxofoon), Hélène Dongelmans (piano en zang), Bob Horvath (gitaar) en Ben van de Berg (accordeon).

Geen opmerkingen: