vrijdag 20 april 2012

2e Ommoordse Veld Regatta

Op woensdag 25 april vindt in het Ommoordse Veld bij de kanovijver voor de tweede keer de Ommoordse Veld Regatta plaats. Vier basisscholen uit Ommoord  (de Fridtjof Nansenschool, De Kruidenhoek, de Martin Luther King en de Boei) gaan met elkaar de strijd aan wie de snelste en wie de fraaist versierde zeilklomp heeft. De leerlingen van deze scholen bouwden de zeilklompen uit een bouwpakket, wat best een lastige klus is.
Bij de eerste wedstrijd klompjeszeilen die anderhalf jaar geleden werd gehouden, werkte het weer niet helemaal mee. Het was vrijwel windstil zodat de bootjes geen hoge snelheden behaalden. We zijn benieuwd of het dit keer beter gaat.
De wedstrijd wordt samen met de scholen georganiseerd door de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen. De jury bestaat uit Charles Tangerman, Saartje Dienske, Martha en John Blom. Het is leuk als u komt kijken. De wedstrijd begint om 13.30 uur met de verkiezing van de fraaist versierde klomp. De andere scholen uit Ommoord kregen het dit jaar niet ingepast in hun rooster. Het zou leuk zijn als volgend jaar alle scholen mee kunnen doen.

Geen opmerkingen: