woensdag 25 april 2012

Tweede Ommoordse Veld Regatta

Op woensdag 25 april werd voor de tweede keer de Ommoordse Veld Regatta plaats georganiseerd door de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen is samenwerking met basisscholen uit Ommoord. 4 scholen deden met 14 klompen mee met de strijd wie de fraaist versierde zeilklomp had en wie de snelste. Bij de wedstrijd om de fraaist versierde klomp hadden de juryleden Saartje en Martha het moeilijk. De kinderen hadden erg hun best gedaan om hun klompen zo mooi mogelijk te maken. Na rijp beraad ging de Gouden Klomp hier naar De Kruidenhoek, de tweede prijs was voor De Boei en De Kruidenhoek sleepte ook de derde prijs in de wacht.
Bij de zeilwedstrijd had men, anders dan bij de vorige regatta, niet te klagen over weinig wind. De wind blies zo hard dat sommige klompjes dreigden te kapseizen of terug werden geblazen naar waar ze vandaan kwamen. Uiteindelijk bereikte een klomp van De Kruidenhoek als eerste de overkant, gevolgd door de klompen van de Fridtjof Nansenschool en De Boei. De Kruidenhoek ging met twee gouden klompen terug naar school.
Ondanks de gure wind, de kou en de regen waren de kinderen met enthousiasme bezig. Wij hopen dan ook van dit festijn een traditie te maken.

Geen opmerkingen: